headerphoto

MOVE: a documentary

MOVE [DVD]
Réžia Cohort Media, DVD - WAFPRESS, 55 min, anglicky, slovenské titulky



Cena: 3 Eurá (Benefit pre väzňov MOVE 9 - viac na www.priateliamove.tk)

Keď sa pred 30 rokmi strhla celoamerická vlna protestov proti zatknutiu deviatich členov organizácie MOVE, málo kto vtedy tušil, že vlna odporu proti nespravodlivému zatknutiu týchto ľudí prežije tak dlhú dobu a ako tieň kráča i naďalej až do samotného konca . Dokedy nebudú všetci deviati členovia MOVE natrvalo oslobodení.
MOVE vzniklo v USA začiatkom 70tych rokov. Táto ekologická prevažne černošská organizácia bojovala prakticky proti každej forme útlaku. Neskôr vystavení silným represiám, násilnému vysťahovaniu zo svojho domu vo Philadelphii a zatýkaniu zo strany štátnych represívnych zložiek MOVE ako by sa vytratili zo svojho prirodzeného prostredia.
V rámci pracovnej diy dielne WaFpress pri Voľnom kolektíve Wild and Free a za spolupráce priateľov, sympatizantov ako aj samotných tvorcov hodinového voľného dokumentu sme sa rozhodli priblížiť celkový pohľad na túto organizáciu od jej vzniku až po súčasnosť filmom o MOVE.
Prinášame vám teda prvý filmový dokument pojednávajúci o organizácii, ktorej myšlienka komunitného života a snaha pomôcť už 30 rokov väzneným priateľom a priateľkám odhaľuje tie najpôsobivejšie ľudské momenty pomoci, ktorých základom je skutočné priateľstvo a láska k všetkému životu v spojení so Zemou.
Dvd verzia obsahuje slovenské, anglické a nemecké titulky, množstvo informácií, vyhlásení a fotografií pre čo najširšie pochopenie problematiky, ktorá sa za všetky tie roky stala jednou z najprekrucovanejších právd súčasného myslenia spoločnosti.

0 komentárov:

Zverejnenie komentára